CPH STAGE // ANMELDELSE – Det 14 mand store swing band Zirkus sejler sit publikum lige ud over afgrunden ombord på skibet S.O.S.iety. Men de gør det – som en dansk økonomiminister engang udtrykte det – på første klasse. Med Riddersalen ombygget til kabaret-teater med champagnebar er det total-teater-koncert med svedig swing for alle pengene.

Det er søofficerer, friske matroser, elegantierer i stribede jakker, stråhat og stok, millionærer i høj hat, kjole og hvidt og selvfølgelig smukke damer, der synger jazz, danser charleston og også en enkelt cancan.

Egentlig sjovt at de frivole danse begge har indvarslet en krise for den vestlige verden, der er endt i en verdenskrig.

Det gode skib S.O.S.iety

Det gode skib S.O.S.iety risikerer da også både at løbe tør for fossile brændstoffer og at løbe ind i et isbjerg. Nå, brænder vi tilstrækkeligt af de første, smelter de sidste. Vi danser videre mens orkesteret slår tonen an på dækket.

Der er – hvis jeg må blive i søfartsklicheerne – fuld damp på fra første færd. Ifølge Riddersalens traditioner blander band og dansere sig med publikum i foyeren og salen, mens man finder på plads. Da kabaret er serveringsteater, sidder en del af publikum ved borde og nyder en drink – gerne champagne.

Stemningen er indstillet på 20’erne, men med kritiske stikpiller til vor tid og nogle sjove anakronismer ind imellem. Men først og fremmest swing.

I en grande finale inviterer danserne publikum til at danse med, og oplevelsen af totalteater er komplet. Det satiriske element forsvinder måske i festlighederne, men i det mindst synker vi med stil … med klasse. Og til funklende seks stjerner.

Og en lille video:

Bandet Zirkus og mere eller mindre S.O.S.iety kan opleves bl.a. til Northside Festival, Riverboat Festival, CPH Jazz Festival, Himmelstorm Festival og nytårsaften på Bellevue Teatret.

Af/med: Nijas Ørnbak-Fjeldmose, Lars Fjeldmose, Amalie Sofie Jensen, Amalie-Marie Fjeldmose o.m.a.

Anmeldelsen har tidligere været bragt i POV International instagram

Foto – her foran Langelinjepavillonen – Line Svindt