TEATER // ANMELDELSE – Det er begavet og smågenialt. I små grupper lukkes vi ind i de riges verden, hvor værterne Ole og Lis guider os gennem en tilværelse med millioninvesteringer, hus i Provence og jagtselskaber, men også ud på gæstetoilettet, ind i soveværelset og til hummer (friske) med en glimrende sauterne.

Forestillingen Første parket er eksklusiv. For at sige det, som det er: billetterne er revet væk. Men med blot tyve gæster per aften, som i fire hold går gennem den smukke patriciervilla på Jægersborg Allé, kan det ikke være anderledes. Til gengæld er det en totaloplevelse for publikum.

Blandt de rigtige rigtigt rige

Fra første færd inviteres vi til at interagere med skuespillerne – to inkarnationer af Ole, tre af Lis. Foruden rum, hvor vi alene får en lydoplevelse. Måske sjovest på gæstetoilettet, hvor vi fem stuver os sammen i brusenichen, mens vi hører en tissende gæsts misundelige ”tanker”.

Vi kommer med til fruens morgentoilette, ind i soveværelset, hvor vi bliver puttet under edderdunsdyner (inklusive reklameindslag), til middag i spisekøkkenet, til quiz i dagligstuen, op på herreværelset til en fremragende røget single malt whisky (behørigt udstyret med overskæg – det er udelukkende for mænd), til oplæsning af testamentet og skænderi mellem arvingerne (os selv) og til sidst til et alternativt pool party.

Handlingen er et forunderligt mix af fakta om huset (ja, det har tyvedoblet sin værdi), interviews med ”de rige” (vi får autentiske citater præsenteret i et lille galleri), og nogle kreative sammenskrivninger. Plus et element af rollespil, hvor vi i publikum skal lære noget om at akkumulere rigdom og konkurrere med hinanden.

Hvad ville du give for at bo på første parket?

Vi får efterprøvet holdninger og fordomme og får udfordret vores egen moral.

Det er dygtig manipulation af skuespillerne at interagere med publikum, men stadig holde den røde tråd. Og så er det frygteligt underholdende. Så seks stjerner til Første parket (men jeg var selvfølgelig også på det vindende hold og fik et glas ægte champagne, mens taberne måtte forlade scenen).

Dette er en udvidet version af anmeldelse bragt i POV International instagram

Første Parket spiller til 30. november

Idé: Kunstkollektivet FAMILIEN
Performere: Gry Guldager, Lene Skytt Pustelnik, Gry Raaby, Azadeh Ghavamrad, Rasmus Månsson
Tekst og instruktion: Holdet
Dramaturg: Tanja Hylling Diers
Komponist: Nils Foss Petersen
Scenograf: Allan Frausing
Kostumier: Camilla Lind

Foto: Carla Gianetti