CPH STAGE // ANMELDELSE – Som velopdragne robotter nyder vi vort samfunds overflod og tjekker som det første for instagram-likes på vores nye telefon. Som velopdragne robotter følger vi den slagne vej fra vuggestue til arbejdsmarked og til grav. Men ikke hvis det står til de vrede unge kvinder i Du er den.

Der bliver peget fingre i Du er den. Mod publikum, som i vid udstrækning repræsenterer den generation, der har efterladt en tung arv. Men fingeren peger også mod de tre kvinder selv og deres jævnaldrende: for hvad gjorde du den dag, du kunne have forandret verden?

Agitprop for tre kvinder

Teater UbeStemt leverer rendyrket ”agitprop” – agitationsteater, men med stor charme. Især som robotter, der deler samme monolog (og derfor deles om den samme handling) er de tre skuespillere sjove.

Gnidningsløst forvandler de sig til mennesker og demonstrerer lidt senere med en elegant stoleleg, hvordan ”systemet” forhindrer os i at sprænge rammerne og være menneskelige. Der er simpelthen ikke nogen stol, hvis du vil træde udenfor.

Line Fisker Nielsen, Mille Lindberg Hansen, Josefine Edstrand står for idé, manuskript og skuespil og demonstrerer, at de behersker alle virkemidler – sang, dans, mimespil, publikumsinvolvering – men kunne måske have sparet lidt.

Ligesom mindst fem dramatiske slutninger (med stort samme pointe) er lidt overkill.

Du er den: Hvem tørrer op?

Men pointen går ind: de er vrede på deres generation vegne, fordi de står tilbage med en pakke med alverdens problemer. Meget tydeligt illustreret af den isklump, der ligger og smelter på scenen: Hvem tørrer op? Hvem giver bare den varme kartoffel (eller smeltende is) videre?

Der er fire stjerner til at lyse vej til fremtiden for Du er den

Du er den spiller på Katapult i Århus 28.-29. maj, på Momentum i Odense 10.-12. juni og 10.-14. september på Bådteatret i København

Anmeldelsen har tidligere været bragt på POV Instragram