Don’t worry … det er ikke en historietime på speed, Christian Fuhlendorff præsenterer i Christian Fuhlendorff går over i historien I. Han trækker fortsat på det personlige, på Star Wars og på kogt spaghetti. Men det er en lang historie …

Den historiske turné blev indledt på Folketeatret, hvis klassiske scene, forgyldte balkoner og røde plysstole var en passende (historisk) ramme.

Og så kommer Christian Fuhlendorff ellers ind som sin egen opvarmning og smider et meta-lag ind fra start. Han er ikke bare komikeren, der kommenterer på verdenshistorien. Han er også komikeren, der kommenterer på komikeren, der kommenterer verdenshistorien (og så fremdeles). Det er teknisk set dygtigt, at fremhæve de dårlige jokes, så vi kan grine ad, hvor dårlige de er.

Verdenshistorien ifølge Google

Sådan vender Christian Fuhlendorff altid sine svagheder til en styrke. På grund af sin ordblindhed læser han ikke bøger, han hører dem. Men derfor kan der alligevel komme sjov ud af stavefejl i google-søgningen. Og som alle os andre har han ikke hele verdenshistorien præsent (eller rettere hele universets historie), så han fortæller, hvordan han har researchet det og er oprigtigt forundret over nogle af svarene … især dem der bare er gas.

Med andre ord behøver vi ingen forudsætninger for at grine med. Det hjælper ganske vist at følge med i tidens store diskussioner. Han giver f.eks. er socialdarwinistisk bud på #metoo-debatten (som han ved vil få en del af publikum til at stejle). Og han koketterer med racisme og andre former for diskrimination lige på grænser. Det er humor – ikke en debataften. Vi kan godt grine, selv om vi ikke er enige.

Om vi får noget viden med hjem fra sådan en aften? Tjah, Christian Fuhlendorff får bl.a. aflivet udryddelsesteorien; at det moderne menneske, der udvandrede fra Afrika, fik udryddet alle de tidligere menneskeracer. Teorien har den fordel, at så er vi alle ens, og så er der ikke basis for racistiske overmennesketeorier.

Christian II Fuhlendorff går over i historien

Ny forskning viser, at det moderne menneske undervejs har parret sig med de racer, det mødte på sin vej, og at der således er en – meget beskeden – genetisk forskel på os Jorden rundt. Det kan misbruges. På den anden side – det viser, at vi er her, fordi vi fulgte devisen “make love, not war”. Det er vel ikke så skidt (og den joke må du godt stjæle, Christian).

Der blev grinet godt og grundigt salen rundt. I et publikum af ret blandet alder (kan man kalde det et historisk gennembrud?). Og så reklamerede komikeren skamløst for 2’eren, hvor han lover at komme videre fra landbrugets indførelse og op i historisk tid, hvor vi har skriftlige kilder … som han altså vil lytte til.