Det er fristende at tilføje ”kommer til en arbejdsplads nær dig”. Teatergrad tager rundt i landet og gerne rundt på virksomheder med deres lille show, Årets arbejdsplads som humoristisk og præcist peger på typer og problemer, vi alle kender fra det daglige arbejde; arbejdsklima, ligeværd, MUS og #metoo.

Der er den nyansatte kvindelige akademiker – usikker og tilpasningsparat (men også en risiko for barselsorlov og sexchikanesager). Der er den erfarne medarbejder, der har gjort jobbet til sit liv. Der er den ambitiøse leder, der står op klokken fem for at være to timer foran alle andre.

Der er chefen, rengøringsdamen (en bioingeniør med en mellemøstlig uddannelse, så det tæller ikke), praktikanten og alle de andre, vi kender så godt. Hvis vi ikke genkender en af dem – er det måske, fordi vi selv er ham/hende på vores arbejdsplads.

Årets arbejdsplads er underholdende kabaret. Musikalsk og med tætflyvende pointer, der vækker latter hvert andet minut. Flosklerne fra Isabella, der har været ledelseskursus, er imponerende præcise og komplet indholdsløse. Men vi lever med dem. For det er vores arbejdsplads.

Forestillingen minder os om, hvor meget arbejdet fylder i vores liv og i vores identitet. Uanset om vi er sådan en, der gerne vil til tops, eller sådan en, der bare ikke vil være arbejdsløs. I sit begrænsede format med to stole og tre sjove hatte, men med masser af energi er det (arbejds)markedspladsteater til fire stjerner.

Årets arbejdsplads turnerer til kulturhuse og på arbejdspladser

Med: Ene Øster Bendtsen, Pelle Nordhøj Kann, Nanna-Karina Schleimann (virksomhedspraktikant)

Instruktion: Sandra Yi Sencindiver

Dramatikere: Jakob Fauerby, Julie Petrine Glargaard, Sara Rahmeh

Foto: Per Morten Abrahamsen

Anmeldelsen har tidligere været bragt i POV International instagram